1.000 innsidehandler på et år

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Aktiviteten blant innsiderne har vært svært høy den siste tiden. Seneste måned er det meldt 145 innsidehandler mens gjennomsnittet siste året har vært cirka 80 handler pr måned.

Fig: Investtechs innsidebarometer per 9.9.2011.

Hele 95 prosent av handlene den siste måneden var kjøp. Det er bare fire ganger siden 1999 at innsiderne har vært like optimistiske. Forrige gang var i slutten av april i år, men da basert på under halvparten av volumet vi har nå. Ut over det hadde vi tre perioder i forbindelse med finanskrisen i 2008-2009 da kjøpsandelen til innsiderne var like høy som nå.

Det er tydelig at mange innsidere ser store verdier i eget selskap. Mange mener nok at selskapene de kjenner fra innsiden har falt ufortjent mye og forventer pen kursoppgang framover. De har satset egne sparepenger i aksjer, noe som er et klart positivt signal for andre investorer.

På Investtechs innsiderangering er det nå 16 selskaper som får toppverdien 100 poeng på en skala fra minus100 til pluss 100 poeng.

Av Geir Linløkken, forskningssjef i Investtech.com AS

Les hele innlegget hos E24 med analyse av blant annet:

Det Norske Oljeselskap

Norske Skog

Sparebank 1 SR Bank

Se også: Innsiderne i Norge og Sverige er superoptimister (17. august 2011)

Investtech gjør teknisk analyse av aksjer for deg!

Prøv en gratis tilgang og følg analyse av innsidehandlene her>>


Investtech
Investtech.comPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer