Opp

Simplicity

Litt om Simplicity fond

Tradisjonelt sett jobber kapital- og fondsforvaltere med analyser som bygger på subjektive og følelsesmessige vurderinger av aksjemarkedet. Jos Simplicity jobber de ikke tradisjonelt. Simplicity ble startet i 2002 og er et uavhengig fondsselskap med en unik og egenutviklet plasseringsmodell basert på kvantitativ analyse av aksjemarkedene. De leter ikke etter undervurderte selskaper, men investerer i dokumenterte vinnere. Simplicitys systematiske plasseringsmodell leter kontinuerlig etter nye muligheter og høytytende aksjer til samtlige aksjefond på markeder i mer en 40 land. Både aksjer og land evalueres fortløpende og er en del av den kontinuerlige investeringsprosess.

Det første fondet, Simplicity Norden, ble startet høsten 2002. Fondet er et av de fremste på markedet i Sverige, både i sin kategori og målt i avkastning. Ytterligere fire aksjefond har blitt startet siden den gang: Simplicity Indien, Simplicity Nya Europa, Simplicity Afrika og Simplicity Asien. Simplicity var blant de første svenske aktørene til å etablere fond i både India og Afrika. Simplicitys kvantitative forvaltning fører til at avhengigheten av selskapsledelsen og analytiker er ikke-eksisterende og selskapet kan derfor drive sin fremgangsrike virksomhet i Varberg, på vestkysten av Sverige. Organisasjonen er bygget opp med effektivitet og kvalitet som ledeord. Målet er å skape langsiktig avkastning og bygge langsiktige relasjoner til andelseiere og samarbeidspartnere.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.