Opp

Carnegie Fonder

En vinnende filosofi

Carnegie Fonder er et uavhengig fondsforvaltningsselskap som startet opp i 1988. Alle fondene våre forvaltes aktivt og har som oppgave å skape økonomisk sikkerhet for barn, pensjonssparere, stiftelser og institusjoner.

Carnegie Fonder investerer i verdiselskaper. Verdiselskaper er selskaper som har bærekraftig virksomhet, sterke balanser og gode utbyttemuligheter. Vi gjør våre egne analyser og investerer kun i selskaper som vi virkelig tror på, uten å bry oss om hvilken vekt de har i indeksen.

Fondene våre har en samlet kapital på ca. 70 milliarder svenske kroner. Dette gjør oss til en av landets største fondsforvaltere etter storbankene. Forvaltere har et stort ansvar – dets avkastningsnivå påvirker livet til mange sparere og investorer.

Fondsforvalterne våre har lang erfaring og relevant bakgrunn. Mange har forvaltet det samme fondet i lang tid, og alle jobber i team. Forvalterne våre sitter sammen og utveksler kunnskap, og de ser både helheten og detaljene.

I dag finnes det nesten like mange fond som fondssparere, og derfor er det viktig å kunne peke på både likheter og forskjeller. Vi i Carnegie Fonder analyserer både selskaper og markeder, i tillegg til at vi alltid prøver å være så tydelige som mulig overfor andelseierne. Vi viser både fordeler og risiko. Målet er å gjøre det enkelt for deg ved å tilby en fondssparing som passer for økonomien din.Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.